Košetice
1 - 3
Sapeli Polná

Přátelsky
SO 25.3.2017, 15:00
Košetice

Report zápasu

V generálce na jarní boje 1.A třídy jsme na domácím hřišti přivítali mužstvo Sapeli Polná. Jednalo se o konfrontaci mezi lídrem 1.A třídy a špičkou Krajského přeboru.

První poločas

Obě mužstva se snažila hrát kombinační fotbal, avšak rozdíl jedné soutěže byl mezi soupeři přece jen od začátku patrný. Již ve 3. minutě se Polná ujala vedení. Hostům se podařilo naši obranu zdolat jednoduchou narážečkou a hráč Polné se ze strany trefil křižnou střelou přesně k protější tyči naší branky. I po vstřelené brance pokračovali hosté v dobré hře, zatímco nám dělalo problémy přizpůsobit se vyšší rychlosti, ve které se utkání hrálo. Největším naším problémem byla mizerná rozehrávka po zisku míče, kdy jsme si byli schopni vyměnit sotva tři dobré přihrávky. Několikrát se v košetické brance vyznamenal Jíša, který odolával až do 27. minuty. To rozehrávala Polná standartní situaci a byť nebyla úplně dobře kopnutá, prošla přes několik našich hráčů a hosté se dostali k zakončení. První ránu ještě košetický brankář dokázal zastavit, avšak na dorážku už neměl nárok – 0:2. V průběhu první půle jsme se i my dostali k zakončení, avšak nejednalo se o nijak nebezpečné střely.

Druhý poločas

Ve druhém poločas se pokračovalo podle zaběhnutých pořádků z dějství prvního. V 51. minutě jme poprvé výrazněji zahrozili, avšak hostující brankář zůstal nepřekonán. 63. minuta znamenala další změnu ve skóre a opět to byl gól v naší síti. Polná měla výhodu rohového kopu, který vyústil v to, že tři hráči soupeře dokázali vyťukat celou naši obranu a zakončit do prázdné branky. Pěkný fotbalový moment z pohledu hostů, nepochopitelné a trestuhodné selhání z naší strany. Polenští zahodil ještě několik šancí, když ztroskotali na košetickém brankáři nebo mířili vedle. Zřejmě uspokojení výsledkem v poslední patnáctiminutovce hosté polevili a my dokázali vyrovnat hru a dokonce jsme byli i místy lepší. V této pasáži utkání jsme se dostali k největším našim šancím. Jan Starý sám před brankářem trefil jen jeho nohu a Tomáš Vejsada chytrým lobem ze strany trefil tyčku polenské branky. V 90. minutě jsme se pak dočkali čestného úspěchu. Dobrou práci odvedl Jiří Kordík, který udržel míč ve vápně soupeře až nakonec došlo k faulu na jeho osobu. Následný pokutový kop proměnil Aleš Vejsada a udělal tak tečku za utkáním.

Závěr

Generálka to nebyla úplně povedená, avšak pro nás byl tento zápas cenou zkušeností, která nám odhalila řadu nedostatků v naší hře. Věřme, že v úvodním jarním kole, kdy přivítáme v derby Pacov, většině z nich předejdeme.

Sestava

Kliknutím na jmého hráče zobrazíte jeho detail.

Jméno G A Karty
1

Náhradníci

Jméno G A Karty